Glasweefsel behang Informatie

Glasweefselbehang is scheur overbruggend. Ook is dit als achterwand te behangen bij bijv. Een aanrecht want glasweefselbehang is sterk, scheur overbruggend en brandvertragend. Is af te werken met houtverf (synthetische verf). Je kan het plafond behangen. Realiseer je wel dat glasweefselbehang plusminus één meter breed is, zodat het raadzaam kan zijn dit met z’n tweeën te doen. Voor de zekerheid het plafond eerst reinigen bij latex of muurverf en reinigen en schuren bij een terpentine verdunbare verf met oog op de hechting. Het is verstandig de grotere kieren en naden (meer dan 0,5 cm) eerst te dichten met plamuur of muurvuller. Kleinere kieren zullen zich duidelijker aftekenen na het behangen en kan je afdichten met acrylaatkit. Ramen en glas kan maar reinig het glas op voorhand goed en beplak het glas bij voorkeur aan beide kanten. Houd wel rekening met een langere droogtijd omdat de ondergrond (het glas) niet poreus is. Wacht dus langer met afschilderen dan bij muren het geval zou zijn. Glasweefsel behang is bijna overal op toepasbaar denk verder aan gipsplaten of mdf op muren en plafonds.

Wat is het verschil tussen glasweefsel en glasvliesbehang?
Bij glasvliesbehang bestaat de rug (drager) van het behang uit glasvlies. De toplaag kan bijvoorbeeld een vinylstructuur zijn. Door het glasvlies als drager van het behang, kan je met dit type behang ook volstaan met het insmeren van de muur met behangerslijm. Het behang heeft nagenoeg geen rek en krimp en is eenvoudig te verwerken. Bij glasvliesbehang zijn er veel meer mogelijkheden om te variëren met kleur en reliëf / patroon.
Een glasweefselbehang is een 'weefsel'. Het is geweven van dunne glasdraden, heeft een enigszins open structuur en zal altijd afgewerkt moeten worden met een geschikte muurverf.
Voor beide behangsoorten geldt dat ze scheur overbruggend zijn.

Voordelen Glasweefsel Behang

Er zijn veel voordelen bij dit soort behang. De grootste voordelen hebben betrekking op het aanbrengen, verwijderen en de sterkte.

 • Een stuk sterker dan andere soorten behang. Samen met glasvezel behang behoort dit soort behang tot de sterkste soorten behang. Het kan gebruikt worden op probleemmuren en eventuele scheurtjes kunnen afgedekt worden. Hierna is er niets meer van deze scheurtjes zichtbaar.
 • Het behang heeft geen last van krimp, blazen en kent geen weektijd.
 • Bij het behangen met glasvlies behang is er geen behang tafel nodig.
 • Mits goed aangebracht, is het behang nadien weer eenvoudig te verwijderen.

  • Stootvast
  • Naadloos
  • Afschrobbaar
  • Reinigbaar
  • Decontamineerbaar
  • Desinfecteerbaar
  • Gesloten oppervlak
  • Allergie vrij
  • Brandveilig
  • Scheuroverbruggend
  • Geen voedingsbodem voor micro-organismen
  • Bestand tegen een veelvoud aan professionele reinigingsmiddelen

 

Wat is Glasweefsel behang

Wat is Glasweefsel?

Glasweefsel behang bestaat uit geweven glasvezeldraden. Wat dit betreft lijkt het op glasvezel behang, maar er is toch een verschil tussen deze twee. Daar waar glasvezel behang nog redelijk ruw is, is glasvlies behang dit niet. Dit komt doordat de onbewerkte geweven glasvezeldraden na afloop samengeperst worden. Uiteindelijk geeft dit een gladde laag. Deze laag heeft verder dezelfde eigenschappen als bij glasvezel behang. De toplaag bestaat namelijk ook uit vinyl, met daaronder een laag geperste geweven glasvezeldraden (het glasvlies). Deze opbouw zorgt ervoor dat het behang zeer sterk is en dus uw zwakke muur goed kan verstevigen.

klantenvertellen

Extra Eigenschappen Glasweefsel behang

Glasweefsel behang is opgebouwd uit 100% glasdraden, geen papier of cellulosecomponent - Een open structuur: luchtblazen verdwijnen als vanzelf door het vlies - Naadloos en bijzonder snel te plakken d.m.v. "dubbel doorsnijden" methode - Maar ook eenvoudig stotend te plakken - Moeiteloos te snijden en zeer soepel te verweken - Deze Vlies kreukt niet en is bijzonder nat stabiel - Is reeds voorbehandeld gepigmenteerd - Gewicht 200 gram/m2 geschikt voor wanden en plafonds - Basis is glas: vormvast, schurrbaar, zeer duurzaam en milieuvriendelijk

Kortom: De nieuwe norm in suppergladde wandafwerking.

Voorbeeld Glasweefsel Behang


Achtergrond is een voorbeeld van Glasweefsel behangklaar
-Diverse hoeveelheid aan soorten structuren van Glasweefsel keuzemogelijkheden
-Plakken en sausen door erkende schildersbedrijf 11 euro p/m2
-Alleen plakken 5.50 euro p/m2


Vraag het aan onze behangers

Gladde wanden behangers onderscheiden zich door een hoeveelheid aan certificering waaronder inspectie proof. Zeer strakke garantie bepalingen bij behangers werkzaamheden. Ervaring en behang adviesmogelijkheden door 1 van onze behang specialisten. Behangers bij ons zijn zeer flexibel met werktijden. Wij zijn voordeliger zeer concurrerend dus verder zoeken kunt u beraden. Onze behangers hebben openbare klantenreviews bij onafhankelijke recensie bureaus. Zoals eerder genoemd zijn we voor een hoeveelheid aan bepalingen gecertificeerd zodat u weet dat u te maken heeft met een professioneel behangers partner.

Ons hoofddoel uw wens en tevredenheid hier waar wij de certificering en reviews toegegooid kregen.

Vrijblijvende Informatie Glasweefsel behang

*Voor bedrijven en grote projecten gelden er andere tarieven*

Uw naam (required)

Uw Email (required)

 Glasweefsel behanger Glasweefsel behanger + Schilder

Hoeveel m2     *1M2 is 1 bij 1 meter te behandelen opervlakte*

Uw bericht

*Optioneel*    Foto uploaden van te behandelen zone